Hoppa till innehåll

Dafgård: Installation i el-central

Välkommen till WordPress. Detta är ditt första inlägg. Du kan redigera det eller ta bort det. Sedan är det bara att börja skriva!

Av Admin

Dafgård: Installation i el-central

”I år (2022) tog vi brandskyddet till en ny nivå genom att ta in MAUS, säger Fredrik Ekenberg, Elchef på Dafgårds. Våra produktionslinjer är i drift dygnet runt och en brand i något av våra driftrum skulle få mycket allvarliga konsekvenser. Att använda pulver och vatten som släckmedel förstör våra styrskåp och driftrum, men med hjälp av MAUS som har en lösning med PGA har vi nu säkrat upp dessa bättre och på ett mycket smidigt sätt ”.

PGA, Pyroteknisk Genererad Aerosol, släcker eld med en ofarlig kaliumrök som inte skadar elektronik, motor eller inredning. Ingen sanering behövs och installationen är enkel och mycket kostnadseffektiv. ”På Dafgårds produktionsanläggning valde vi, utifrån deras egen riskbedömning, att göra en helt skräddarsydd lösning med MAUS Stixx PRO. Vi utrustade även deras Fire & Rescue-fordon vi med vår släckgranat. (MAUS Granate) som har en släckförmåga på upp till 150 m3,” berättar Tommy Carlsson på MAUS.

”Vi har sett bränder på livsmedelsföretag runt om i Sverige och har själva varit med om det tidigare. I köket i Källby finns det många stora ugnar, fritöser och kokkärl där det kan gå fel. Med egen brandkår, om olyckan är framme, säkerställer vi detaljkunskapen om anläggningen och att vi även finns på plats under själva räddningsarbetet”, säger Magnus Dafgård, vice VD.

Dafgårds fire & rescue

Dafgårds har investerat i en egen räddningstjänst, en såkallad första insatsstyrka, som går under namnet: Dafgårds Fire & Rescue. Med eget fordon och en styrka på 10 personer åker de på brandsläckning och första hjälpen-utryckningar. Allt för att höja säkerheten i fabriken och samhället runt omkring Källby.

Gunnar Dafgård AB grundades 1937 och är idag Sveriges största familjeföretag inom livsmedelsbranschen. Företaget producerar, säljer och distribuerar frysta och kylda livsmedel för restaurang, storkök och konsumentmarknaden. All tillagning sker i köket i Källby. Företaget omsatte 2020 ca. 3 miljarder kronor och har ca. 1200 anställda.

Dafgård: Installation i el-central

FöretagGunnar Dafgård AB
OrtKällby
Installation??
ProduktMAUS Stixx PRO
KontaktpersonTommy Carlsson
Ladda ner .PDFKlicka här
Download .PDFHere

Se även…

Elmässan 2021 #1

© 2023, MAUS™. All rights reserved